Attraktioner i Rom


Mange attraktioner i Rom

Fra historie til religion til kunst, er der noget for alle at se, når det kommer til Roms attraktioner. Som ingen anden by i verden indfanger Rom gamle levemåder i de fantastiske historiske seværdigheder. Kunstelskere vil også have masser at beundre i byens fantastiske gallerier. Selvfølgelig er en af de mest spektakulære seværdigheder af alle Vatikanstaten, en unik by inden for en by, der har en stor indflydelse på mange af verdens folk.

Det romerske Forum

Måske den af Roms attraktioner man bør gå mindst glip af er Forum Romanum, centrum af det gamle Rom og centrum af hele det gamle Romerrige. Selv de mindst historie-orienterede rejsende vil blive fascineret af disse omfattende ruiner, som skinner på det 2700-årige samfund. Når man går omkring denne romerske attraktion vil du føle at du får en levende tidslinje af byens gamle historie fordi ruinerne stammer fra forskellige tidsaldre. Et af de mest imponerende dele af stedet er den Saturns tempel, med dens otte enorme søjler, som fortsat stå højt over Rom, selvom de blev bygget helt tilbage i år 42 f.kr. Det koster 10 € at få adgang til forummet også giver adgang til Palatinerhøjen - de antikke ruiner af et palads 40m over Forum - samt adgang til Colosseum.

Colosseum

Beliggende i nærheden af Forum Romanum mod øst, er Colosseum, Den af Roms attraktion næsten alle i verden kan genkende. Det er også en af Romerrigets største resultater inden for arkitektur og ingeniørkunst. Faktisk har Colosseum været stemt som en af de nye syv verdens vidundere i en nylig overstået international Internet meningsmåling. Tag et skridt ind i denne 50 000 sædes arena og dit sind vil straks fremmaner billeder af episke gladiator kampe. Dette sted vil også være bekendt fra den berømte film som 'Roman Holiday', 'Way Of The Dragon' og det seneste hit 'Gladiator' der skabte en fantastisk digital gengivelse af, hvordan Colosseum ville have set ud tilbage i dens glorværdige dage.

Vatikanet

Beliggende i hjertet af Rom, er Vatikanstaten et meget specielt og helligt sted trods sin lille størrelse. Det er verdens mindste land med et areal på kun 110 hektar og det har verdens mindste befolkning på blot 800. Ikke desto mindre tjener det som hjemsted for paven og er hovedkvarter for den romersk-katolske kirke, som har mere end 1,1 milliard tilhængere. Centeret er Peterskirken, den største kirke i verden. Dens kuppel, som du kan besøge for et ekstra gebyr, står stolt over de fleste andre bygninger i miles omkreds. Den storslåede kirke selv og den enorme Sankt Peters Plads udenfor er gratis at besøge. Mens du er på pladsen, så prøv at finde udsigtspunktet, hvorfra to væbnede kolonnader af sten kolonner smelter ind i en enkelt række.

Det Sixtinske Kapel

Utvivlsomt verdens mest berømte mosaik, er taget af Sixtinske Kapel og måske Roms mest ikoniske attraktion. Træd ind og kast dit hoved tilbage for at beundre sig over malermester Michelangelos fantastiske skildringer af de bibelske scener. Kapellet selv, naturligvis, har en meget vigtig funktion for kirken; det er her, ærkebiskopper mødes for at vælge en ny pave. Du kan få adgang til det Sixtinske Kapel igennem Vatikanets museer, der koster 15 € per person for at komme ind. Mens du er der, så glem ikke at gemme lidt tid til at beundre de hundredvis af andre uvurderlige kunstværker. Book i forvejen online, så du ikke behøver at stå i kø, og være klar over, at museerne er lukket på 15 hellige dage hvert år.

Trevi-fontænen

Den smukkeste attraktion i Rom er det dejlige springvand fra barokkens tid ved Trevi Square. Selv om dens beliggenhed i hjertet af det centrale Rom, kommer vandet til denne fontæne faktisk fra Salone Springs 20 km væk. Det er serviceret af en akvædukt bygget af romerne helt tilbage i 42f.kr, der fortsat leverer vand til alle springvand i det historiske centrum. Centrum i dette store springvand, der blev installeret i 1762, er en forbløffende sæt skulpturer skildrer Neptun, havets gud, med sin vogn og heste. Det er anses for at bringe lykke at kaste en mønt over skulderen i vandet, for at vise at det er din skæbne at vende tilbage til den italienske hovedstad engang!

Elverbrn legetj